dijous, 14 d’agost del 2008

Bona música per infants

M'agrada dir en veu alta i ben fort que els meus fills canten cançons d'en Roger Mas, d'en Sanjosex, d'U2 i de Joe Strummer..... sí... què passa?

N'estic tipa d'aguantar pares orgullosos davant dels seus fills de pocs anys que canten els darrers èxits d'"Operación Triunfo"... "i mira què be que ho fa, quin sentiment hi posa...".

Els meus nens que encara són petits, en realitat són uns nens marginats, perquè ni han vist mai "O.T." ni saben qui és en Bisbal ni en Bustamante, ni han vist la pel·li de "High School Music"....
Ells miren DVD d' "Hotel Fawlty", d'en Mister Bean i els encanta la música que feien "The Clash".

Mai ho havia dit en veu alta i em pregunto Perquè? que no em sento igual o més orgullosa d'ells que els pares que flipen davant la nena cantant "Maria de la O"?

doncs aquí queda dit.
I per ells aquesta cançó que amb 5 i 7 anys ja se la saben de memòria... a què és per flipar??

diumenge, 3 d’agost del 2008

Metamorfosi


Feia molts anys que l'havia llegit, però fa uns dies passejant per una llibreria el vaig veure en una prestatgeria... És un d'aquells llibres que vols tenir a casa teva, no el vols agafar en préstec de la biblioteca ni vols que ningú te'l deixi... vols tenir un exemplar a casa. I me'l vaig comprar perquè crec recordar que el què tenia es va quedar a casa dels pares.

"Quan, un matí, Gregor Samsa va despertar-se d'uns somnis neguitosos, es va trobar al llit trasnformat en un insecte monstruós. Jeia damunt l'esquena dura, com una closca, i, si aixecava una mica el cap, es veia la panxa de color marró, segmentada per estreps arquejats, com una volta, tant prominent que el cobrellit, a punt de relliscar del tot, amb prou feines s'aguantava. Les cames, molt nombroses i dolorosament primes en comparació amb la grandària habitual de Samsa, s'agitaven indefenses davant els seus ulls (...)".

Aquest és el primer fragment de la Metamorfosi de Kafka, un dels escriptors fonamentals del sXX.
Rellegir-lo al cap de tants anys m'ha sobtat. A tot estirar 90 planes de narrativa d'aquella que t'atrapa i que en dues sessions de lectura màxim ja el tens enllestit.
Recomanable de totes totes per tot aquell o què se'l va llegir fa anys, o que encara no ho ha fet.
Qui no s'ha sentit en alguna ocasió l'insecte en què es va convertit en Gregor? el mateix Kafka per la seva condició de jueu al 1915, molt probablement s'en va sentir.


metamorfosis franz kafka.parte 1ª