divendres, 5 de setembre del 2008

Consideracions sobre l'hospitalitat irlandesa

A Irlanda et sents ben acollit, tant per la zona rural com per la urbana, un turista és ben rebut, i sempre cordialment atès.
En els darrers 10 anys cap país de l'Europa occidental ha experimentat un canvi social i econòmic tan profund com ho ha fet Irlanda. L'expansió econòmica de la República d'Irlanda a inicis dels 90 va estimular l'optimisme i la prosperitat industrial al país, però no per això ha desaparegut "l'hospitalitat irlandesa", una terra pacífica on regna la cordialitat i on ningú no té pressa. És un dels països on et pots sentir més tranquil i millor acollit.

Us posaré un exemple: vam visitar la turba, un paratge natural excepcional que el terra d'Irlanda afavoreix i que no haviem mai trobat enlloc. No en sabiem res de la turba o sigui que ens vam decidir a pujar a un trenet a fer el circuit, ja que la única manera de visitar la turba és via rail.
Amablement, molt amablement! van fer aturar el trenet perquè poguessim pujar ja que vam arribar 5 minuts més tard de la sortida del darrer tren del dia. cap problema, l'amable noia va agafar un walki i va fer aturar el tren, va baixar la guia i ens va venir a buscar... increïble. Nosaltres, acostumats a una altra manera d'atendre (diguem-ne), realment vam al·lucinar.
Abans de pujar al tren, l'amable noia va buscar corre cuita un document on ens explicaria les característiques de la turba i la història i l'actualitat i tot això... en spanish perquè no perdessim detall. Carai, quin detall! no ho hem pas demanat, tenim el trenet aturat amb els altres interessats per la turba esperant i ens busca aquesta informació. Agraïts a tope.
Un cop instal·lats a dins, demanades les disculpes pertinents als altres viatges i tot això, som-hi, anem a veure què es això de la turba... i aquñi ho teniu.... era massa demanar!!


"hay dos tipos de pantanos encontrados en los pantanos Irlanda:
Levantados que son cerca de 8 metros que el deepthey está situado principalmente en los midlands de Irlanda.
La manta pantano-es alond encontrado los litorales occidentales y en aeras de la altiplanicie y tiende para estar entre 1-2 el pantano de los metros deep.Blackwater es un pantano levantado.
El wetlands. el aera a la derecha era una vez que un área produjera la turba molida de peat. The fuera quitada y el área inundada formando un lago cerca de 2 metros de área de deep. The sea transformado en un habitat del wetland, que es un hogar a muchas especies de wildlife. Some de estos incluye el curlew, el pipit, la gallina de Moore y los cisnes del mundo.
Demostracion del corte: del césped demostrating pronto el método tradicional del césped cutting. Turf somos un combustible doméstico que todavía se utiliza en muchos households. Turf irlandeses fue cortado tradicionalmente a mano usando un "slean" -fue lanzado sobre el banco- apilado sobre una carretilla y después traído a un área plana secarse. Cuando es seco es recolectado y trajo el hogar para utilizar como combustible sobre el invierno.
Sobre el 14% de Irlanda se cubre en tierras del pantano que el 8% de este pantano de Blackwater del including es poseído por Bord el na Mona es una compañia en semi-estado y es uno de los dueños de tierra más grandes de Irlanda. Emplean al personal de 150 permanentes aquí y durante los meses de verano ellos el personal etacional 100 emoploy.
Final del viaje.
Salga por el frente del tren cuando el tren para. A veces la tierra puede ser slippy tan satisfacer mente usted de pie. Esto es una zona de fumadores no.
Por favor emain asentado siempre durante el viaje."


No vam entendre res de res del què tan amablement ens havien preparat en un idioma conegut, però efectivament la intenció és el què compta!4 comentaris:

La Intransigent ha dit...

Collons, una traducció així no era fàcil de fer.
Confesso que jo tampoc he entès res, només que CUIDADO al baixar del bus que et podia passar alguna cosa ... és una mica com una peli d'intriga.

Unknown ha dit...

Ja estàs en els adherits a la campanya.
Moltes gràcies. Si saps de gent que a'spunti no dubtis en enviar un mail per fer l'enllaç.
100anysdestelada@gmail.com

Unknown ha dit...

Bones de nou,
et visito per donar-te les gràcies. Avui us he dedica un petit document en format vídeo fet amb bones intencions i per tenir un record d'aquests dies.
Ens llegim els propers dies. Prometo entra en calma als blogs adherits i fer una bona ullada. Tenim u nivell molt alt a Catalunya amb els blogs.
Per cert et deixo aquí el correu per aquells que s'han adherit i que jo no en tinc constància per tal de fer l'enllaç. 100anysdestelada@gmail.com
Moltes gràcies.
Muakisssssssssssssssss

Unknown ha dit...

Veig que la amabilitat és pràcticament igual que la que utilitzem nosaltres amb els nostres visitants...
Salut